kolmapäev, 24. veebruar 2010

Naiste liivakellakujuline ihu

Psühhiaatrite sõnul mõjub liivakellakujulise naisekeha nägemine meestele nagu narkootikum või alkohol.

"Evolutsioonilises ja kultuurilises mõistes on see arusaadav. Mehed hindavad naiste juures viljakusele viitavaid elemente. Selle tõttu on läbi sajandite meestele meeldinud naiste liivakellakujuline keha," laususid psühhiaatrid. Live Science.

Ma lisan siinkohal võrdluseks pildi liivakellast. No ma ei tea? Mul pole kunagi pähe tulnud mõtet, et liivakell on naise torso. Liivakell ei ole kunagi ajus käivitanud mõnu või heaolutunde piirkondi või erootiliselt mõjunud.

Paremal: William-Adolphe Bouguereau maal "Veenuse sünd" aastast 1879.

Seda lugu lugedes tekkis hoopis mõte, et mida siis piibel kirjutab naise kehast?

Leidsin mõned kirjakohad. Siis mingis mõttes võib olla psühhiaatritel ka õigus, kuid ei usu et liivakell selleks sobib. Piiblis võrreldakse elu kandvaid objekte elavatega.

"Olgu õnnistatud su allikas ja tunne rõõmu oma noorpõlve naisest, kes on otsekui armas emahirv, kena kaljukits - ta rinnad joovastagu sind igal ajal, eksi alati tema kallistustesse." Õpetussõnad 5:19,20

"Su kaks rinda on nagu kaks vasikakest, gaselli kaksikut, kes söövad liiliate keskel." Ülemlaul 4:5

Veel kirjutatakse et "Teadlased uurisid ka, kas ja kuidas mõjutab teiste naiste kehakuju naiste ajusid ning kuidas nad reageerivad."Selgus, et naised pööravad teistele naistele tähelepanu, et võrrelda enda atraktiivsust nende omaga ning hoida oma partnerit atraktiivseks peetavatest naistest eemal," sõnasid psühhiaatrid."

Lõpetuseks kirjutatakse: "Teadlased tegid kokkuvõtte, et meeste puhul ei sa teha ühest järeldust, et neid juhib bioloogia ning et liivakella figuurist kehast ilma jäetud naised peaksid partneri leidmise lootuse maha matma."

Viimase mõttega võib nõustuda küll!

Kommentaare ei ole: