esmaspäev, 22. veebruar 2010

Vaimu mõtteviis X

Kas Jumal on tõesti öelnud, et te ei tohi süüa mitte ühestki rohuaia puust?

Tõsine viirusetõrje programm saab aru kui algfailiga tuleb kaasa lisa või midagi on külge poogitud. Ka mõttele on võimalik anda uus tähendus. Ent algmõte peab vastama ka konteksti algtähendusele: moonutamata, kõrvaltoimeta ja vastupidist efekti omamata ning peab läbima edukalt headuse - pühaduse testi. Mõtte toime ei tohi olla vastupidine. Kui sa saad mõne mõtte, siis esmalt küsi nagu viirusetõrje: "Kust see mõte tuli?"

Proovin seda protsessi piltlikult kirjeldada. Deemonite mõte liigub suunas ülevalt alla. Justkui keegi sosistaks kõrva. Püha Vaimu mõte tekib sinu südamest, ja sellisel juhul tõuseb mõte alt üles, südamest pea suunas. Südametunnistuse mõte liigub täpselt samas suunas, alt üles. Nakatatud mõtte suund on vastupidine! Küsi nagu viirusetõrje: "Kas see tuli südamest või peast?" Miks seda on nii tähtis tähele panna?

Peast tulevad mõtted kahest allikast: enda mõtted ja deenonlikud mõtted. Kui sa oled kristlane, siis südames on Püha Vaim. Seal ei ole kohta deemonitele! Sinu süda on Püha Vaimu tempel. Tema asupaik sinu sees. Seepärast seal ei olegi kohta teistele vaimudele ja sinu enese vaimule, milleks on südametunnistus.

Deemonil pole südamesse asja.

Kuid need inimesed, kes tegelevad okultismiga, kes deemonitele on avanud oma südame, nende südametunnistus on vangis. Näiteks, kui keegi läheb nõia või imearsti juurde ja see ravib ta terveks mõnest haigusest, siis sellel on topelt hind! Esiteks maine hind, mida tuleb maksta arstile. Teiseks igavikuline, sest kui deemon teeb kedagi terveks, siis ta tahab tasu. Millega sa deemonile tasusid? Deemonid ei tee mitte midagi tasuta! (Seevastu Jumal tervendab alati tasuta!) Vastutasuks hakkab deemon kasutama inimese ihu ja hinge oma kurjadel eesmärkidel. Kui aga inimene pole oma hinge deemonitele "müünud", siis saavad deemonid inimest eksitada (mõjutada) väliselt, mitte sisemiselt. Deemon võib anda mõtte, kuid edasi sõltub inimesest, mida ta selle mõttega peale hakkab. Pähe tulnud deemonliku mõtte saab õige mõtteviisi abil ära tõrjuda. Kuid südamest tulnud deemonlikku mõtet ei saagi tõrjuda. Kui inimene lubab deemonil kasutada oma vaimu, siis deemon valdab seda just nii palju, kui ta seda vajalikuks peab. Kõige hullem on seestunud inimene, kes kaotab oma ihu üle igasuguse kontrolli.

Kui aga inimene ei tegele maagiaga, siis võib-olla ta vaim (südametunnistus) lihtsalt tuim, paadunud. Sest ta ei arvesta südametunnistust või ignoreerib vaimu märguandeid, mis tulevad südamest. Seeõttu mõned inimesed on häbematud, jumalavallatud, nagu öeldakse "ei löö risti ette mitte millegi ees". Piibel hoiatab, et süda on petlik.

Kui inimene käib koos Jumalaga, siis Püha Vaim on tõesti temas, kelle nõuandeid inimene saab arvestada. Siis ta võib täie julgusega ka usaldada oma südamest tõusvaid mõtteid. Püha Vaimu poolt ei tule midagi halba, mida inimene peaks tagasi lükkama. Pähe tekkivad mõtted tuleks ikka läbi testida, oled sa siis kristlane või ei ole. Enamasti ongi peas inimese enda mõtted, aga parem oleks, kui need oleksid üksnes inimese mõtted. Keegi on öelnud: "Me ei saa takistada linde lendamast oma pea kohal, kuid me saame teha kõik selleks, et nad ei punuks pesa meie pähe."

Kommentaare ei ole: