pühapäev, 21. märts 2010

Leonard Knight tegi mäe Salvation Mountain ja kattis selle värviga

Salvation Mountain on värviline ja tehismägi California lõuna piirkonna kõrbes, mis paikneb Slab City lähedal, 200 miili kaugusel Los Angelesest. Selle tegemisel on peamiselt kasutatud õlgi ja üle 100 000 galloni akrüülvärvi. Mägi on umbes sama kõrge kui 3-korruseline hoone ja sama lai kui jalgpalliväljak.

Leonard Knight lõi selle eesmärgiga edastada sõnumit, et "Jumal armastab igaühte". Mäe keskne sõnum on "Jumal on armastus". Pääste mägi on teine kõige suurema külastatavusega turismiobjekt Imperial Maakonnas.

Salvation Mountain nn "Tere tulemast!"

Mitte üksnes mägi pole värviga kaetud, vaid ka kõik selle juurde kuuluvad esemed.


Geniaalne kunstnik

Pildil Leonard Knight, Salvation Mountain looja.

Ta on 78 aastat vana, kuid ta näeb välja 10 aastat noorem, on energiline ja entusiasmi täis noormees. Ta on pensionär. Kuigi ta ei elatu annetustest, võtab ta hea meelega vastu annetatud värvi. "Kõik värv on annetatud" tunnistab ta. "Inimesed annavad mulle värvi, ja ma olen õnnelik, et saan seda, ja nad on õnnelikud, et saavad seda annetada, kõik on õnnelikud."

Tõenäoliselt on Leonard Knight kõige geniaalsem isik ja kunstnik, keda täna kohata saab.
Ta ei ole kinnise iseloomuga ja tervitab saabuvaid huvilisi ja lehvitab sõbralikult. "Ma armastan tervitada inimest," ütleb ta. "Ükskõik, mida mida ma teen, kui inimesed tulevad, siis ma katkestan oma tegevuse, ja tahan öelda tere, et nad on teretulnud."

Ta on skulptor, kes katab vormid värviga. Ta looming on lähedane sürrelismile. Ta väljendab ennast ka isikupäraste sümbolite keeles. Ta lihtsustab motiive ja stiliseerib neid. Ta eelistab spektrivärve, kromaatilisi toone, kuigi need UV ja ilmastiku mõjul kiiresti ära pleegivad. Värve ta omavahel ei sega. Enamasti on pinnad kaetud mitmekordse värvikihiga, ja värvitoon võib olla aja jooksul mitu korda muudetud. Sageli värvitud pinnad kobrutavad või kooruvad värvist, värvikihi paksus on kümnekordne.

Tema kompositioonid on irratsionaalsed.

Salvation Mountain on interaktiivne kunstiteos, skulptuur, mille peal saab kõndida ja liikumisel avab ennast uuest küljest. See kunstiteos on kunstniku elu ja mille kallal ta oma kõrgele eale vaatamata pidevalt töötab, et teha muudatusi ja täiendusi. Mägi on kunstiteos, mis on elavas suhtes loodusega, mille peegeldus muutub taeva raamides, kajastades valguse ja varjude üleminekut, kõrbe põletava päikese käes.

Ka inimesed saavad osaleda värvimises. "Kas sa tahad proovida midagi?" pakub ta inimestele võimalust või kui midagi pooleli on, siis "Kas sa tahad lõpetada seda?"

Video: Vaata kui erakordselt kirkad värvid!




Piibli tekstid

Jumala pääste sõnum on lihtne, arvab Leonard. Ta rõhutab seda kõikal lihtsate piibli tsitaatidega.


Video: Leonard Knight annab tunnistuse ja palvetab keeltes.




Knight autode kogu ja muud sõidukid ning masinad on täielikult kaetud värvi ja piibli kirjakohtadega.

Ta on inimestele välja jaganud enam kui 100 000 postkaarti ja need on jõudnud üle kogu maailma.


Elukoht: auto

Leonard elab veoautos, mis on selleks "kohandatud".

See ei ole sõidukorras. See oleks justkui glasuuriga üle valatud, meenutab piparkoogimaja.

Ka seest on see täielikult värvitud ning kujundatud kunstiliste elementidega.

Leonard ehitas elamiseks põhumaja, mis väliselt sarnaneb kaljukoopaga, kuid milles ta mitte ühtegi päeva pole elanud. Ta ei kolinud sisse, vaid eelistab jätkata autos elamist.

Mulle meenutab see palvekabelit. Pildil lagi. Inimesed kasutavad seda palvetamiseks.

Vaata ka kodulehte: Salvation Mountain

Kommentaare ei ole: