neljapäev, 18. märts 2010

Nimekonkurss: vitsata kasvatuse õppekava

Sel nädalal laste vitsakeelu ettepanekuga palju elevust tekitanud sotsiaalministeeriumi ametnikud Mari Kalkun ja Anniki Tikerpuu pidasid maha tulise online-väitluse. Eesti Väitlusseltsi poolt osalesid Sten Andreas Ehrlich ja Liina Naaber-Kivisoo.

"Meie jääme kindlalt seisukohale, et muudatusi seadusandluses vaja teha ei ole. Olemasolev süsteem kaitseb laste inimväärikust piisavalt ning muudatuste tegemisel iseenesest väärtust ei ole" lisas kokkuvõtteks väitlusselts.

«Keelu sisseviimise kõrval on vajalik jätkata teavitustöö ja lapsevanemate koolitamisega, et vanemad omandaksid efektiivseid oskusi laste kasvatamiseks,» väitis ministeerium.

Mistõttu murelik lugeja küsis "Millised on teie konkreetsed plaanid teavitustöö ja koolitamiste valdkonnas? Kuigi te kasutate sõna «jätkame», ei ole ma teadlik ühestki lapsevanemast, kellele oleks riigi poolt õpetatud, kuidas oma lapsi õigesti kasvatada."

"Olemas on riiklikult toetatud ja inimese jaoks tasuta lasteabi telefon 116 111, kust saab igal ajal vajalikku nõustamist ning abi. Samuti on riik ise korraldanud ja osalenud mitmete teavituskampaaniate elluviimisel. Koostatav laste ja perede arengukava 2011-2016 võtab eraldi teemana käsitlusele vanemluse toetamise ja vanemate koolitamise. Nende projektide kaudu on viimase kümne aasta jooksul koolitatud kümneid tuhandeid lapsevanemaid" vastas ministeerium.

Kuivõrd arengukava on veel koostamisel, siis siinkohal panin kokku visuaalse õppeprogrammi (lisatud allpool) ja pakun ministeeriumile. Seda tuleks arvestada laste ja perede arengukava programmi koostamisel. Loodetavasti saavad lapsevanemad omandada efektiivseid oskusi laste kasvatamiseks.

Käeolevaga kuulutan välja avaliku konkursi õppeprogrammi nime leidmiseks. Kõik ideed ja kommentaarid on teretulnud, mida saab allpool vabas vormis lisada.




























Kommentaare ei ole: