teisipäev, 1. juuni 2010

Kas Ruukki katuse konkurssi tulemust saab usaldada?

Kuna hääletamine lõppes 31. mail siis proovisin täna vaadata Ruukki konkursi tulemusi, hääletamine oli ju elektrooniline ja üles laaditud pildid vahetasid positsiooni reaalajas, siis on eriti kummaline näha Ruukki teadet:

Ruukki katuse renoveerimise konkurss on lõppenud

Ruukki katuse renoveerimise konkurss on jõudnud lõpule. Suur tänu kõigile konkursil osalejatele piltide ülesse laadimise ja asjalike ning toredate kirjelduste saatmise eest. Samuti täname kõiki hääletajaid.

Konkursil osalejate vahel läheb jagamisele kaks auhinda. Peaauhinna, 50 000 krooni väärtuses Ruukki katusetooteid ja teenuseid, võidab enim hääli saanud maja pildi omanik ja teise auhinna, 25 000 krooni väärtuses Ruukki katusetooteid, võitja valitakse kõigi osalejate vahel loterii käigus.

Võitjad teatatakse 4. juunil 2010 peale häälte üle lugemist ja loosimist.

---

Millegipärast ei nädata, kuidas pildid lõpuks reastusid. Miks? Kui ma vaatsain eile, siis meie maja pilt asus 8. kohal, aga kuidas kujunes lõpptulemus (ps. fotol 7. koht)?



Teiseks, Ruukki konkurssi tulemusi ei saa usaldada ka seetõttu, kuna vahepeal sai sama arvuti IP aadressilt hääletada mitu korda, kuid konkurssi alguses see ei olnud nii, see tehniline viga tekkis mai alguses, kui konkurss käis täie hooga.

Kolmandaks, kui meie maja pilti soovisid sõbrad hääletada, siis üsna pikalt ei saanudki häält anda. Lihtsalt hääletamise nupule vajutamine ei toiminud. Kuid alguses tuli hääletamise järel teade: hääletetatud. 20-21. aprilli keskel teatasid paljud sõbrad, et nad ei saa millegipärast hääletada. Huvitav, kui paljudel inimestel jäi selle tõttu hääl andmata?

Kui ma ise korraldasin Postimehes fotokonkurssi "Vali parim Audi", siis võisid kõik jälgida reaalajas tulemust. Võita selgus parima keskmise hinde alusel. Kuid Rukki hääletamisel ei näidatud, palju pilt oli hääli saanud. Ka ei võtnud Postimees pilte internetist maha pärast konkursi lõppemist, lihtsalt eemaldati hääletamise nupp. Aga Ruukki konkursil osalejad ei tea tegelikult ega saa ka kontrollida, kui palju hääli nende pilt kogus ja kas üldse lõpptulemus on õige. Ka teade ütleb, toimub alles häälte üle lugemine.

Kommentaare ei ole: