reede, 2. juuli 2010

eestlase nahk maksab 6,8 milj

Euroopa Komisjoni HEATCO projekti arvutatud elu hindasid kasutatakse transpordiprojektide kulu-tulu analüüsides hindamaks, kuivõrd ehituse turvalisusesse investeerimine ära tasub. Euroopa Komisjon hindab eestlaste üksikelu väärtuseks 6,8 miljonit krooni, kusjuures keskmine eurooplane maksab 19,5 miljonit.



Kõige lihtsamalt öeldes näitab elu hind, kui palju on ühiskond valmis raha välja käima, et ühe inimese surma edasi lükata.

Mis see siis tähendab?

Eestlane on nõus leppima ühe suure perekonna surmaga, kui samal ajal saab selle raha eest rohkem inimesi hariduse.

Küüniline, aga tõsi! Meedias on küll ja küll lugusid, kus inimene lastakse mõne haiguse tõttu lihtsalt ära surra, kuna riik ei leia isegi 100 000 krooni kallima ravimi ostmiseks, mis siis rääkida 6,8 miljonist. Samal ajal suunab riigi valitus ühiskonna veidruste peale sadu miljoneid. Kuid eestlase elu ei maksa midagi! "Null nuka peal" nagu mu vanaisa armastas öelda. See on tõsi. Eestlane on liiga kaua - mitu tuhat aastat võsas elanud, sel ajal kui eurooplased elasid tsiviliseeritud, rääkisid oma keeltes jne.

See on ka põhjus, miks mulle eestlane olla ei meeldi, eestlased on oma loomuse poolest küünilised pragmaatikud, kes kõike mõõdavad vaid rahas, seda on alati vähe. Norralased seevastu kulutaksid ühe norraka elu päästmiseks 51,7 miljonit, see on ligi 9 korda enam. Eestlane aga vaid 6,8 miljonit! Sellise teadmisega on öövastav elada - eestlane olla on "uhke" ja "hää"! On või?

Loe edasi, kui palju maksab eestlane siit

Kommentaare ei ole: