laupäev, 30. oktoober 2010

"Adam Eva" laadib alla arvutiviiruse

Viimasel ajal on saganenud viirusega nakatumise juhud, millest siinkohal tutvustame kahte atraktiivset arvutiviirust, kõigepealt nn "Adam Eva".

Esiteks. Kui te otsite internetist "adam eva" märksõna abil pilte, siis Google avab teile valiku, kus te tõenäoliselt näete saksa kunstniku Albrecht Dürer loomingust 1504. aastal loodud teost Aadam ja Eeva.

Adam Eva



Pildi vaatamine Google abil viirust ei käivita. Google teatab, et "Adam Eva" pilt paikneb saidil ondarossa.spaces.live.com, kuid tegelikult suunatakse edasi domeenil aganet.eu

Google lehel pildi vaatamine ei käivita faili allalaadimist. Kui te suundute pilti vaatama veebilehele, teavitab Windowsi tulemüür, et arvutisse laaditakse viirusega nakatunud failid.



Viirusetõrje ei pruugi selle peale veel käivituda, kuna toimuks justkui YouTube videoklipi allalaadimine. Tegelikult paigutatakse teie arvutisse arvutiviirust sisaldavad failid ja kataloogid. Sellisel puhul kõige tõhusam kaitse on otsekohe katkestada internetiühendus.

Failid laaditakse alla sajandiksekundite jooksul, oleneb sellest, kui kiire internetiühendus teil on. Ärge ära ehmuge. Tähtis on säilitada külma närvi. Kuid tegutsege välkkiirelt! Lihtsalt otsekohe eemaldage arvuti küljest lahti internetikaabel või tõmmake välja internetipulk. Käivitage viirusetõrje, skaneerige maksimum tasemega. Kui tulemüür annab teate, siis on tähtis reageerida väga kiiresti, enne, kui arvutiviirus jõuab arvutisse või seda kahjustada.

Nõuka ajal oli kõige tõhusam auto ärandamise vastane "alarm" toitejuhtme eemaldamine. Kui ärandaja murdis autosse, siis käivitada ta seda ikka ei saanud, sest juhet polnud :) Nii on ka internetis, kui te täpselt ei tea mida teie arvuti öösel teeb, siis katkestage selleks ajaks internetiühendus ja keegi ei saa teie arvutis toimetada.

MyWebFace

Väga atraktiivne, kuid Eestis vähemtuntud viirus rakendub toreda programmi kaasabil, mis pakub teile võimalust teha fotodest joonisfilmi sarnaseid pilte. MyWebFace reklaambänner kutsub üles "Cartoon Yourself!"



Mõte ju isenesest väga tore! Kasvõi proovida, milline multika tegelane sa oled!

Tegemist on toreda programmiga, mis tuleb nii nagu ikka kõigepealt alla laadida. Kuid tõenäoliselt te ei saagi teada et teil on arvutiviirus, kui teil puudub tasuline viirusetõrje.

MyWebFace tasuta programmi varjatud eesmärk on koguda teie personaalseid andmeid.



Programmi MyWebFace allalaadimisega midagi ei juhtu, aga käivitamisel teatab viirusetõrje hoiatuse:




Kui keegi juba pahaaimamatult kasutab programmi MyWebFace, siis info arvutiviiruse eemaldamiseks leiate siit.

Kommentaarid mywebface.com ip-aadressi ja muu teabe leiate siit

Kuidas usaldada kodulehte?

Küsimus ei ole kuidas usaldada kodulehte, vaid milleks usaldada?! Ka usaldusväärselt lehelt saate vabalt alla laadida arvutiviiruse linki klikkides või fotot või bännerit alla laadides.

Ka tuleb suhtuda umbusklikult iga reklaami või pakkumisse, mis tundub liiga hea ning teid meelitatakse saidile või suunatake edasi kes teab kuhu.

Sageli lubatakse tasuta teenust. Küsitakse krediitkaardi andmeid, väites et neid on hiljem vaja kui soovite jätkata. Nii on ju mugav, kas pole? Aga milleks on vaja andmeid ette teada?! Kui te peate just kasutama sellist pakkumist, siis pigem tellige ühekordne virtuaalkaart.



Näiteks SEB panga kasutaja saab tellida 10 krooni eest VISA virtuaalkaardi just vajaliku summa piires. Kui teil on vaja maksta 432 krooni, määrate krediitkaardi limiidiks 450 krooni.

E-mailid. Gmaili kasutajatel on elu lihtsam. E-kirja avamisel teatab G-mail punaselt hoiatuse, et e-kiri ei tule domeeniga seotud aadressilt. See võib-olla identiteedivargus! Näiteks kirja saatjaks märgitakse tuntud domeeniga seotud e-mail, tegelikult on saatja keegi teine.

Lisaks lugemist:

Kommentaare ei ole: