laupäev, 23. oktoober 2010

Kuidas mahub Tallinna 2 miljardit kristlast?



"Kas Tallinnasse mahub 2 miljardit kristlast?"

Kui ühel ruutmeetril seisab 4 inimest, siis 2 miljardit kristlast vajab selleks 500 ruutkilomeetrit (km2).


Pildil: Reinhard Bonnke Krusaad Kongos

Kui 2 miljardit kristlast seisaksid üksteise kõrval, siis Muhu saarel nad seda teha ei saaks. Muhu saare pindala on 198 ruutkilomeetrit. Ka ei mahu nad ära Tallinnasse, mille pindala on 159 ruutkilomeetrit.

Kui lisaks Tallinna linnale osa seisab Rae vallas, peavad seisma üsna tihedalt teineteise vastas. Rae vald on 206 ruutkilomeetrit. 1 ruutmeetril seistes jääb eespool ja tema taga seisja vahele umbes 40 cm. Enda ette ei ole võimalik käsi välja sirutada. Tallinnas ja Rae vallas seistes jääb veelgi vähem ruumi, umbes 20 cm. Kuid mitte nii tihedalt kui tipptunni ajal linnaliini bussis.

Kuidas mahutada 2 miljardit kristlast Tallinnasse magama?

Kahel ruutmeetril mahub magama 1 inimene. Näiteks ema ja isa voodi on umbes 2 ruutmeetrit (m2). Mõnes kodus väiksem mõnes suurem. Aga me kõik teame, et tegelikult mahub hommikul nende kaissu veel vähemalt 3 last pikali :)

Kui suur on lastevoodi?




Enamasti on see üheinimese voodi, mille laius 80 cm ja pikkus 2 meetrit. Seega 1,6 ruutmeetrit ehk päris 2 ruutmeetrit ei lähegi vaja!

Kui me võtame aluseks 1,6 ruutmeetrit, siis kui palju on vaja maad, et panna magama 2 miljardit kristlast?

1,6 x 2 000 000 000 = 3 200 000 000 m2 mis on 320 000 hektarit (ha) või 3 200 ruutkilomeetrit (km2).

Kui 1 kristlane vajab magamiseks 1,6 ruutmeetrit, siis 2 miljardit kristlast ei mahu Tallinna linna magama. Tallinna pindala on 156,3 ruutkilomeetrit ja seetõttu on vaja umbes 20 korda suuremat põrandapinda.

Tallinnas magamiseks peaksid pooled kristlased jääma väljaspoole linnapiiri juhul, kui nad magavad püstijala peal. Nagu näiteks tipptunni ajal täis tuubitud linnaliinibussis. Sest 1,6 ruutmeetri peale ei mahu rohkem kui 10 inimest seisma, kui nad suruvad end tihedalt üksteise vastu.

Londonis peaksid 2 miljardit kristlast magama umbes sellises asendis (all voodi pilt).



Lebama ühe külje peal. Londoni pindala on 1579 ruutkilomeetrit, see on 10 korda suurem kui Tallinna pindala. Ka ei sobi magamiseks New York, kuna pindala on 1214 ruutkilomeetrit. Tegelikult pole kogu maailmas nii suurt linna, kus saaksid magada 2 miljardit kristlast.

Küll aga mahuksid 2 miljardit kristlast magama Harjumaal, mille pindala on 4333 ruutkilomeetrit ja igal kristlasel jääb ka pisut ruumi kahe voodi vahel püsti seismiseks.

Eesti saaks napilt vastu võtta kogu maailma rahvastiku kui nad soovivad ööbida. Siis näeks Eesti välja nagu haigla sõja ajal, kus voodid asuvad isegi haigla koridorides ja arstid teevad tööd püsti seistes.

Kui kõik 2 miljardit kristlast tahaksid ühtäkki Eestis elada, siis Eesti maapinna võrdse jagamise korral saab iga kristlane üsna suure toa, mille pindala on 22,61 ruutmeetrit, kuna Eesti pindala on 45 227 ruutkilomeetrit.

Tähelepanu - maailma kristlased! Welcome to Estonia!


Ligikaudu 2,1 miljardi kristlasega on kristlus suurim maailmareligioon.

Vaata lisaks mõõtühikute kalkulaator

Kui tihedasti on maailm rahvastatud? Vaata lisaks Maailma rahvastik

Kommentaare ei ole: