reede, 5. november 2010

Wilkerson: ei mingeid seminare, kuidas saada

Davidi poolt vahva sõnum! Mulle see meeldib:


----------------------------------------------------------------------

KORNEELIUS PÄÄSTIS OMA KOJA

„Kaisarea linnas oli üks mees, Korneelius nimi, nõndanimetatud Itaalia kohordi pealik, vaga ja jumalakartlik koos terve oma perega; ta jagas rahvale palju almuseid ja palus alati Jumalat.“ (Apostlite teod 10:1-2)

Korneeliuse elu tõestab, et Jumal otsib kogu südamest lähtuvat pühendumist, sõnakuulelikkust ja lakkamatut palvet. Pane tähele viise, kuidas see pühendunud mees päästis oma koja ja imesid, mida ta pühendumine endaga kaasa tõi.

Korneelius oli nii otsusekindel iseenda ja oma pere Jumala täiusesse sisenemise suhtes, et ta loobus Jumala otsimise nimel isegi söömisest. Toit oli tema suure vaimse nälja kõrval Jumala järele täiesti teisejärguline. Päevade pikkune paast ilma janu ja näljata Jumala järele pole tuhkagi väärt! Tegelikult on isegi targem süüa kui et paastuda selle nimel, et Jumalalt mingit õnnistust välja pressida. Kuid tõeline nälg ja igatsus Jumala järele kustutavad igasuguse inimliku nälja.

Korneeliuse elu peaks meid kõiki punastama panema. Tal polnud ühtegi kristliku õpetusega kassetti ega veelgi enam – ühtegi õpetajat! Ta ei olnud värske Juudi vastpöördunu, vaid lihtne mees, kes janunes Jumala järele. Kõik, mida ta oli Jumala kohta õppinud ja omandanud, tuli nö. omal nahal läbielatu põhjal – ei mingeid seminare, konverentse ega raamatuid stiilis „kuidas saada Jumalat seda või toda“. Isegi Püha Vaim ei elanud ta sees veel, kes oleks teda õhutanud palvetama ja otsima Jumala palet! Ometigi palvetas ja paastus ta pidevalt.

Tema palveelu muutis ta almuste andjaks. Vaatamata sellele, et Jumal ei olnud veel vastanud tema enda palvetele oma pere ja koja pärast, jagas ta heldelt kõigile hädasolijaile. Ta ei olnud haaratud ülearu palju omaenda asjadest, mis oleks nõudnud kogu tema aja, tähelepanu ja raha.

Palvetavad inimesed püüavad alati Jumala tähelepanu ja palvetavad inimesed kuulevad ka Jumala häält. See on olnud nõnda juba aegade algusest.

Sa võid päästa oma pere ja kodu just täpselt nõnda nagu Korneelius seda tegi! Vaid üheainsa päeva jooksul, üheainsa ime läbi sai kogu tema pere ja teenijaskond päästetud ning täidetud Püha Vaimuga. Vaid ühe päevaga astus ta pere vaimsest pimedusest imelisse valgusesse ja ellu. Ja seda kõike vaid tänu sellele, et see mees oli kindlalt otsustanud päästa oma koda. Andku Jumal meile armu ja abi, et me võtaksime tõsiselt oma päästmata pere ja sõprade eest palumist.

5. november 2010

David Wilkerson

Kommentaare ei ole: