kolmapäev, 23. veebruar 2011

Kas Egiptus sepitseb revanši?

Viimase kuu sündmused tekitavad kogu maailmas vastakaid tundeid, kust üheltpoolt püütakse demokraatliku maailma tähelepanu tõmmata rahutuste korraldamise, liigutavate kannatuste ning meeleavalduste abil, justkui rikutud on inimõigusi ning nõnda tekitatakse meis protesti ja kaastunne, kuid mitmed eksperdid on teravalt kritiseerinud nii egiptuse kui ka tema naaberriikide aktiviste ning rahutuste korraldajaid. Milles asi?

Meedia vahendus kunagi palestiina poisikese foto, keda Iisraeli armee sõdur justkui kohtleb halastamatult. Sääraste fotodega püütakse eksitada avalikkust, kujundada Iisraeli vastane hoiak ja selle läbi kahandada Iisraeli toetamist.

Sarnased fotod ja uudised ilmusid ka Egiptuse mässust, millega tõmmati tähelepanu ning mille tulemusel mitmed valitsused asusid survestama Egiptuse presidenti, kes lõpuks tagasi astus. Demokraatia ja inimõiguste rikkumise sildi all tehti läänele korralik ajupesu.



Venemaa president Dmitri Medvedjev tegi eile üsna resoluutse avalduse. Venemaa presidendi meelest püütakse sel viisil destabiliseerida poliitilist olukorda Lähis-Ida piirkonnas. Tegelikult toimub demokraatia katte varjus suurte riikide lagundamine, kus lihtsalt fanaatikud ja ekstremistid pääsevad võimule.

"Sellise stsenaariumi valmistasid nad varem ette ka meie jaoks ja seda enam püüavad plaani realiseerida nüüd - igal juhul see läbi ei lähe," rõhutas Medvedev.

19. veeruaril sain kirja Itaaliast, milles kirjutatakse: "See on päris hirmutav, mis moslemimaailmas toimub, piibel hakkab järgmisesse täitumispunkti jõudma. Itaalias olid meeleavaldused Egiptuse toetuseks - jube olkord!"

Esimese asjana nõuti, et suhted Iisraeliga tuleb lõpetada. See paistis ka kõige rohkem egiptlasi segavat Mubaraki poliitika juures. (Teatavasti Mubarak seisis Iisraeliga suhete jätkamise eest) Moslemite vennaskonnal on ülemailmne võrk, kelle eesmärk on valmistuda ülemailmseks sõjaks Iisraeli vastu, ühendades kõik islami ja araabia riigid, kokku 80 riiki, aga kaasata ka Ameerika Ühendriigid, Euroopa ning Kanada. Demokraatist räägitakse suitsukatteks. USA tegi sama vea umbes 30 aastat tagasi Iraanis. Nüüd me teame, et Iraan on tõsine oht mitte ainult Iisraelile, vaid kogu Lähis-Ida piirkonna stabiilsusele ning ka Euroopale.

Pange tähele, et USA endine riigipea Georg Bush, kes on kristlane (metodist), suhtus Egiptuse valitsusse ja Lähis-Ida küsimustesse hoopis erinevalt kui president Obama, kes asus survestama Mubaraki.

"Ärge hakake pimeduse viljatute tegude kaasosaliseks, vaid pigem paljastage neid!" kirjutab piibel.

Loe lisaks: Anti-Semitic Developments in the Arab World: Egypt-Tunisia-Jordan-Lebanon

Kommentaare ei ole: