kolmapäev, 2. märts 2011

Mööbli remont

Kevad on hea aeg mööbel üle vaadata, mitmed esemed vajavad värskendust. Kuivanud mööblit saab liimida, aga hoopis keerulisem on niiskusekahju eemaldamine ja remont.



Kui ma vaatan ringi korteris, siis köögilaud kuivas talvel lõhki. Prao pikkus on 28 cm! Ei teagi kuidas seda remontida või mida ette võtta.



Talus on nõuka aegsed toolid remontida. Tegemist on liimpuit esemetega, nende pind on saanud niiskusekahjustused, kuna maja pole talvel köetud. Tuleb teha suurpuhastus. Kõigepalt proovin pesta tavalise veega, aga ma pole veel leidnud puhastusvahendit, mis võtab mustuse hästi maha. Lisaks tuleb lihvida maha ka vana viimistlus ja siis toolid uuesti peitsida ning lakkida. Kuna toolid on heledad, siis kasutan kergelt toonivat peitsi. Sisetöödeks mõeldud wood stain vesilahuseline tinterior aqua kaitseb puitu päikesevalgusest põhjustatud kollastumise eest ja on keskkonnale parem. Tegelikult tuleks peits kanda pinnale pihustades, aga proovin pehme lapiga. Kõige olulisem on puidu lihvimine, sest karedus imeb rohkem peitsi ning pind saab tumedam. Kui ma eelmine kevad peitsisin aknaid ja uksi, siis aknad peitsisin kaks korda, aga uksi vaid kord. Sest uksed oleks saanud palju tumedamad, samas kasutasin sama tooni! Puit oli ühtviisi kuiv ja männist, aga peits imendus ikka erinevalt.

Mööbli remont pakub vaheldust ja on hea võimalus anda vanale esemele uus elu ja hingamine. Mulle meeldib midagi reaalset oma kätega valmis teha!

Kommentaare ei ole: