kolmapäev, 13. aprill 2011

Pruut, ära ole kurb!

"Rõõmustagem ja hõisakem ja andkem talle au, sest Talle pulmad on tulnud ning tema naine on ennast seadnud valmis," kirjutab llm 19:17. Tema naine on ennast seadnud valmis. Tema pruut on seda päeva kaua oodanud ja teinud ettevalmistusi ja meil ei ole põhjust mitte üksnes rõõmustada, vaid hõisakem! Pruut, ära ole kurb!

Kui ma olin noor, siis ühtelugu vanemad manitsesid oma lapsi vanasõnadega ja üks neist, mida sageli korrutati oli see: ära hõiska enne õhtut!

Ära hõiska enne õhtut tähendas etteheidet, "laps, ära rõõmusta!" Selline karm ja põhjamaine mõtteviis ei saa kergelt ununeda, eriti siis, kui seda nõuka ajal maast madalast pealuu sisse tambiti. Eestlane ei tohi ette rõõmustada! Vähemalt enne, kui asi peos on.

Kuid piibel ütleb, rõõmusta! Põllumees külvab ja ootab oma kallist põlluvilja ja ta ei teeb seda usus. Ta ei ütle, ära hõiska enne õhtut! Enne kui vili käes on.

Kristlased on kutsutud Talle pulma! Ja pruudi rõõm kasvab iga päev. Sest ta teab, tema peigmees on tulemas. Ta ei ütle: "Ära hõiska enne õhtut! Kuna peigmees pole oma jah-sõna veel öelnud!" Sestab rõõmusta! Varsti saab kogu maailm teada pulmadest. Tänu Jumalale!

Võib-olla sa ei tea mida tähendab olla pruut, sa pole abielus.

Kuid pruut, kes valmistub pulmadeks, ei ole masendunud ja meeleheitel. Ta on välja valitud!

Piibel kirjutab, et ta riietub säravasse puhtasse peenlinasse (Ilm 19:8). Ta ei pea kurvastama! Ta ootab seda päeva suure rõõmuga. Ta teeb ettevalmistusi ja ta süda on rõõmu täis. Seetõttu, ära ole masenduses. Sinu peigmees on "Kuningate Kuningas ja isandate Issand" ja ta tuleb.

Rõõmustagem ja hõisakem!

Ja minge nüüd kutsuge pulma, keda te iganes leiate!

Kommentaare ei ole: